Vůně a chuť: ovocná vůně, sladko-kyselá chuť s tóny rozinek, kmínu a vinného octa .
Pálivost: 12 000 SHU
Použití v kuchyni: Seznam pokrmů, ve kterých tahle paprička vynikne, nebere konce. Můžeme začít oblíbenými jídly, jako je pizza, kebab nebo burger. Pokud preferuješ pořádný flák masa, pak na tyto vločky rozhodně nezapomeň. A je úplně jedno, jestli maso bude červené nebo bílé.
Pokud máš chuť na vajíčka, i zde tohle koření udělá velkou parádu. Jsi zastánce spíše odlehčené kuchyně? Výborně! Hummus, polévky i těstoviny se těchto vloček už nemohou dočkat. Pokud někde plánuješ použít tuňáka, rajčata, koriandr nebo kmín, vždycky tam pár vloček přidej.
Rozdíl bude skutečně signifikantní a i obyčejné jídlo se posune na intenzivní gurmánský zážitek. Chystáš dezert s čokoládou nebo skořicí a vločky jsi ještě neschoval? Tak jich trochu použij!
Dezert se promění v něco, na co všichni přátelé budou chtít recept. Země původu: Turecko
Jedinečné koření ze Sýrie I když je centrem pěstování těchto papriček Turecko, jejich původ nás dovede až do Sýrie, do města Aleppo, což bylo jedno z měst na Hedvábné stezce.